Flynth adviseurs en accountants bestaat bijna honderd jaar, zit op meer dan vijftig locaties in Nederland en toch zijn ze nog relatief onbekend in deze regio. Erik van der Most, directeur Flynth Brabant, doet graag uit de doeken waarom hij denkt dat mensen het bedrijf soms wel kennen, maar dit niet altijd beseffen. Bovendien zijn er veranderingen aanstaande waardoor Eindhoven niet meer om Flynth heen kan.
Tekst: Frank van der Linden | Foto: René Manders/DCI Media
Om maar met de deur in huis te vallen: al in de entree van bedrijfsverzamelgebouw ‘The Core’ ligt de stucloper van Flynth uitgerold. Ze zijn volle kracht bezig om hun etage op de Professor Dr. Dorgelolaan helemaal naar wens in te richten. De planning is dat eind november alle medewerkers van de Brainportregio deze nieuwe locatie betrekken. Van der Most: „Dat betreft dan ook alle collega’s die nu nog op onze locatie in Veldhoven zitten. Daar ligt een stuk geschiedenis waar mensen ons van kunnen kennen. Onlangs bij de marathon van Eindhoven legde ik het nog als volgt uit. Eerst liepen medewerkers nog mee met een sponsorshirt van De Groof uit Veldhoven, zo’n vijf jaar geleden werd dat Accon AVM en dit jaar is dat voor het eerst Flynth. De Groof is voor veel mensen in deze regio een bekende naam in onze branche, net als Accon. Sinds een jaar is dus die naam weg en profileren we onze brede dienstverlening ook in Zuidoost Brabant onder de naam Flynth.”
Practice what you preach
De locatie is uiteraard niet toevallig gekozen. Het is vlakbij Eindhoven Centraal Station en ook Fontys is op loopafstand. Dat laatste is niet onbelangrijk, want vanwege groei zoekt Erik van der Most eigenlijk continu adviestalent. „Accountancy is typisch een vak dat je niet alleen in de schoolbanken leert, maar voor een belangrijk deel in de praktijk. Die ervaring willen wij studenten graag geven, daar kun je niet vroeg genoeg mee beginnen. Daarnaast zien wij natuurlijk de groeipotentie van de Brainportregio en Eindhoven als stad. Onze roots liggen welswaar in de Agro-sector, maar ondertussen doen we veel meer dan dat en richten we ons meer op steden. Hierbij doen we het goed bij het MKB, waar we marktleider zijn, en daarbinnen blijkt onze aanpak weer goed te passen bij de familiebedrijven.”
Het feit dat Flynth zoveel locaties heeft geeft al aan dat men graag dichtbij de klant zit. Dat zit in het DNA van het bedrijf en vraagt men ook van de medewerkers. Van der Most: „Heel letterlijk genomen wonen bijna al onze medewerkers van dit kantoor in de Brainportregio. Daarbij hebben ze tevens het voordeel van de support en expertise van een grote organisatie waar ze op terug kunnen vallen. In onze benadering van klanten zijn wij de vertrouwenspersoon die nog écht tijd voor je vrijmaakt. Iets wat banken en sommige andere kantoren nog wel eens laten liggen. Dit komt mede doordat wij geen partnerstructuur hebben bij Flynth.”
Stichting geeft andere dynamiek
Dat Flynth eigendom is van een stichting kun je met recht opvallend noemen. De andere grote accountantskantoren hebben immers een partnerstructuur. Van der Most licht toe hoe dit verschil doorwerkt in de dagelijkse praktijk. „Onze ondernemingsstructuur geeft een hele andere dynamiek. Ik heb in het verleden zelf in de bancaire wereld gewerkt en ik merk nu dat ik meer ruimte krijg en geef om veel tijd te investeren in klanten. Wij hoeven geen winst uit te keren aan partners, maar kunnen dit weer investeren in de maatschappij of de ontwikkeling van eigen medewerkers. En goed opgeleide en tevreden medewerkers zijn uiteindelijk ook weer goed voor de klant.”