Feestelijke en zakelijke partijen tot wel 150 gasten
Auberge Eeckaerde in Eindhoven (om precies te zijn: in het Woenselse Eckart) dateert van 1685. Een Brabantse langgevelboerderij met rieten kap, waarvan de stal en de woonkamer ergens in de loop van de geschiedenis werden omgevormd tot herberg-met-kroeg. Nu is het een luxe, eigentijdse locatie in een historisch decor. Voor diverse evenementen: van bruiloft tot uitvaart, van vergadering tot verjaardagsfeest, van bedrijfsjubileum tot culinair diner.
Tekst: Ton de Zeeuw | Fotografie: René Manders/DCI Media
Stephan Vroomen (33) is de directeur van de Auberge en hij groeide als vanzelf het horecavak in. „Mijn ouders hadden cateringbedrijf La Casserole in Son en Breugel, die tak van het bedrijf is nu in handen van mijn broer Laurens, en dan sta je als kind al aan de afwas, je loopt te dollen met de koks, je spoelt glazen en ineens, op je vijftiende, loop je in de bediening.”
Gestript
„Onze ouders kochten de Auberge in 1986 als locatie voor feesten en partijen, er werd geschilderd en nieuw meubilair gekocht en in 2022 deed ik hetzelfde nog een keer, nu als de nieuwe eigenaar. Wel ingrijpender: de hele zaak werd gestript en opnieuw ingericht, alleen de monumentale accenten bleven ongemoeid. Nieuwe toiletten, nieuwe keuken, de tuin en het terras aangepakt, terwijl het historische, prachtige balkenplafond zo bleef, net als sommige vloeren, de monumentale kelder en de opkamer. Een pláátje is het geworden. Waar heel veel Brabanders goede herinneringen aan bewaren.”
Ik wilde iets anders. Catering is leuk, de diversiteit van bitterbal tot uitgebreid diner is inspirerend en uitdagend’
Chef-kok Jeroen van Hamont (36) heeft een flitsend cv: na zijn opleiding op de Tilburgse Rooi Pannen werkte hij in de keukens van De Librije, Wollerich, De Treeswijkhoeve en Chalet Royal, en na de corona-crisis stapte hij over naar het familiebedrijf van de Vroomens. „Ik wilde iets anders. Catering is leuk, de diversiteit van bitterbal tot uitgebreid diner is inspirerend en uitdagend. Leuk ook dat je veel logistieker werkt dan in een gewone keuken: al dat organiseren en dat denkwerk.”
Krokant
Bij een glaasje Franse viognier (Les Bertholets) proeven wij drie van zijn gerechtjes. Eerst een salade van tomaat-antiboise met mozzarella, balsamico en krokant van sesam. Plus basilicumblaadjes en cashewnoten. Fris, hartig en romig, een mooie entree. Gevolgd door geschroeide Noorse zalm, getrancheerd, opgediend met limoencrème, komkommer en nori. Ook al zo fris, maar vooral ziltig en smakelijk: de zalmpartjes rauw en supermals met een krokant grijs randje. We stappen over op wat zwaardere chardonnay (Les Bertholets reserve). Bij steak tartaar ‘op z’n oosters’. Het met de hand gesneden rauwe rundvlees is op smaak gebracht met o.a. zout, peper, olijfolie, Spaanse peper, limoen, sesamolie en citroen. Het wordt geserveerd met sesam, limoen, pepertjes en toefjes Japanse mayonaise. Voor de ‘krak’ zijn er dunne schotsjes Italiaans brood in gestoken. Mooi! We ronden af met een smakelijk kaasdessert met garnituur.
Verrassend
Een verrassend bedrijf dat zonder standaardpakketten werkt omdat geen bijeenkomst hetzelfde is. ‘Wilt u een formeel diner, zakelijke vergadering, een ontspannen borrel of een combinatie van beide? Wij regelen het op maat, inclusief catering, aankleding en planning’, zeggen ze.
Waarvan akte.
Auberge Eeckaerde ‘Bij Stephan’
Icaruslaan 28a, Eindhoven
040 – 231 09 16
info@bijstephan.nl
www. bijstephan.nl










