Start in 2025 ontwikkeling van twee technische gebouwen
High Tech Campus Eindhoven (HTCE) breidt haar faciliteiten uit met twee nieuwe gebouwen van in totaal zo’n 17.000 m². Met deze uitbreiding speelt HTCE in op de groeiende vraag naar hoogwaardige ruimte voor R&D-gedreven bedrijven in Brainport Eindhoven.
Twee nieuwe technische gebouwen
HTCE presenteerde tijdens de business conference ‘High Tech NEXT’ op woensdag 20 november de ambitie om meer dan 100.000 m² aan extra ruimte te ontwikkelen, in het bijzonder voor bedrijven en instituten met een sterke focus op Research & Development en pilot productie. Medio 2025 begint de bouw van twee nieuwe technische gebouwen van in totaal ongeveer 17.000 m². Deze uitbreiding voorziet in de grote behoefte aan technische ruimte. Bovendien heeft HTCE voldoende capaciteit op haar energienet om deze uitbreiding mogelijk te maken.
“We hebben goed geluisterd naar de behoeften van de bedrijven op de Campus en daarbuiten,” zegt Otto van den Boogaard, CEO van High Tech Campus Eindhoven. “Daarom nemen we de verantwoordelijkheid om te investeren in de Campus, zodat bedrijven die zich committeren aan de Brainportregio, optimaal gefaciliteerd worden in hun groei.”
Met deze uitbreidingsplannen levert High Tech Campus Eindhoven een belangrijke bijdrage aan het versterken van de positie van Brainport Eindhoven als wereldwijde leider in technologie en innovatie.
Over High Tech Campus Eindhoven
High Tech Campus Eindhoven is een dynamisch ecosysteem waar multinationals, hightech MKB-bedrijven, onderzoeksinstituten, dienstverleners, scale-ups en startups samenwerken aan de technologieën en producten van morgen. HTCE herbergt momenteel bijna 300 toonaangevende hightechbedrijven en een bruisende community van 12,000 innovators, onderzoekers en ingenieurs. Het ecosysteem van de Campus stimuleert samenwerking en innovatie, met expertise in onder andere elektronica, geïntegreerde fotonica, kunstmatige intelligentie, medische technologie en duurzame energie. Multinationals zoals Philips, Signify, NXP en ASML, evenals startups en scale-ups, dragen bij aan baanbrekende technologieën die de toekomst vormgeven.