Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het privacybeleid en gebruiksvoorwaarden.
Accepteren
FRITSFRITSFRITS
  • Home
  • Magazine
    • Interviews
    • Reportages
    • Columns
    • Advertorials
    • FRITS Top 50
    • In opdracht
  • Thema’s
    • Gidsen
    • Restaurant Top 50
    • Acht Eeuwen Eindhoven
  • Tips
    • B(u)y Locals
    • Hotspots
  • Community
    • Vrienden van FRITS
    • FLITS!
    • Partners
  • Nieuws
    • Actueel
    • Eindje van de Week
    • Socials
  • Adverteren
  • Over
    • Vacatures
U leest: De kroeg kan weer open.
Aa
Aa
FRITSFRITS
  • Home
  • Magazine
  • Thema’s
  • Tips
  • Community
  • Nieuws
  • Adverteren
  • Over
Zoeken
  • Home
  • Magazine
    • Interviews
    • Reportages
    • Columns
    • Advertorials
    • FRITS Top 50
    • In opdracht
  • Thema’s
    • Gidsen
    • Restaurant Top 50
    • Acht Eeuwen Eindhoven
  • Tips
    • B(u)y Locals
    • Hotspots
  • Community
    • Vrienden van FRITS
    • FLITS!
    • Partners
  • Nieuws
    • Actueel
    • Eindje van de Week
    • Socials
  • Adverteren
  • Over
    • Vacatures
Volg ons
  • Privacybeleid
  • Voorwaarden
  • Over FRITS
  • Contact
© Frits.nl alle rechten voorbehouden.
Abonneren
FRITS > Magazine > Blog-oud > De kroeg kan weer open.
Blog-oud

De kroeg kan weer open.

Hans Matheeuwsen
Laatst geüpdatet 25/03/2024 op 10:10
Hans Matheeuwsen  - Hoofdredacteur 4 jaar geleden 296 keer gelezen 3 minuten lezen

Het geldt voor het Rozenknopje, de oudste gelagkamer in Eindhoven. Maar ook biertuin Radegast 040 aan het Clausplein, één van de jongste horecajuweeltjes: potdicht. En trouwens voor álles wat daar tussenin zit geldt ook: op slot. En dat zijn er veel in deze stad. Takeaway en ‘op afspraak’ ten spijt, het is ploeteren en zwoegen voor onze gastvrouwen en -heren. En treuren voor ons als gasten, klanten en liefhebbers. Corona hakt er diep  in.

Open dát café en dít restaurant. Zodra het kan. We hunkeren naar momenten van genoeglijk contact in één van al die sfeervolle en vrolijke kroegen en eethuizen. Binnen en op de terrassen, zo rijkelijk voorhanden.

Prachtinitiatief dat de branche hier ter stede genomen heeft. Een ‘Keurmerk Veilige Capaciteit Horeca’ introduceren. Iedereen kan ook daaraan zien dat Eindhovens’ ondernemerschap nog steeds loodrecht overeind staat.

Het water staat veel van onze kasteleins en restaurateurs financieel tot aan de lippen. En toch vooruitdenken en oplossingsgericht werken. Vele horecagelegenheden hebben zich al aangesloten bij het initiatief. Waar het keurmerk zichtbaar is, kun je coronaproof naar binnen. Simpel en uitnodigend. Virusbestrijding is één, aan de maatregelen houden is twee, en elkaar weer kunnen ontmoeten in real life staat met stip op 3.

Het is een fata morgana: wandelen over de Torenallee en op Strijp-S genoeglijk kouten en een biertje drinken. Gekeuvel en gelach op de terrassen aan de Markt, de Kleine Berg en bij de Dommelstraat. Voorlopig blijft het bij dat droombeeld.

Mag het keurmerk ook gaan gelden voor bioscopen, theaters en musea? Hopelijk wel. Ook daar wordt immers ontspanning, vrolijkheid, en leefplezier uitgelokt. We snakken naar herstel van gewoon menselijk en sociaal gedrag in de binnenstad.

Noodzakelijk winkelen op de Demer en aan de Rechtestraat heeft zijn langste tijd waarschijnlijk gehad. Het zal er nooit meer worden zoals tijdens het ‘oude normaal’. Maar verlangen naar stedelijk vertier, ontmoeting, genot, culturele én culinaire inspiratie? Dat is erg groot bij heel veel mensen. Het is van alle tijden en volstrekt onvervangbaar door welke efficiënte, digitale all over the world voorziening dan ook.

De burgemeesters van de vier grote steden pleitten voor het snel weer openen van de terrassen. De vijfde stad van het land bleef jammer genoemd ongenoemd, maar wedden dat de burgemeester zich volgaarne aansluit bij de oproep. Dus: tot binnenkort, in de stad, onder het keurmerk, op het terras, aan de tap of in de zaal. Genieten wordt het!

GETAGD Café, Corona, Dommelstraat, Eindhoven, horeca, restaurant
Hans Matheeuwsen 25/03/2024 06/04/2021
Deel dit artikel
Facebook Twitter Whatsapp Whatsapp LinkedIn Telegram Email
Wat denkt u ervan?
Love0
Sad0
Happy0
Sleepy0
Angry0
Wink0
Door Hans Matheeuwsen Hoofdredacteur
Volgen:
Hans Matheeuwsen is mede-oprichter en eigenaar van FRITS Magazine, dat in 2008 voor het eerst verscheen als uitgave van het Eindhovens Dagblad. Hij heeft bijna dertig jaar als journalist voor de regionale krant in Zuidoost-Brabant gewerkt op diverse deelredacties en in verschillende functies waaronder chef stadsredactie, redactiechef en redactiemanager. Nadat de Persgroep Nederland eind 2015 er voor koos om FRITS op te heffen, besloot hij om als uitgever en hoofdredacteur het onafhankelijk leesmagazine zelfstandig voort te zetten. Hans Matheeuwsen geeft dagelijks leiding aan FRITS Media en aan de poule van freelance schrijvers en fotografen die in opdracht van het tijdschrift verhalen en reportages maken. Hij schrijft zelf ook nog steeds verhalen voor FRITS.
Vorige artikel De Koning komt. Of niet.
Volgende artikel Met je ‘bek vol tanden’ bij villa Kortonjo

Ook interessant

Nieuws

Eindhoven krijgt (eindelijk!) zijn eigen talkshow

Door Hans Matheeuwsen 8 maanden geleden
Blog-oud

Houdoe en bedankt FRITS

Door Hans Matheeuwsen 3 jaar geleden
Blog-oud

En dus: meneer Anton NIET verplaatsen.

Door Hans Matheeuwsen 3 jaar geleden
Toon meer
FRITS
  • Over FRITS
  • Gidsen
  • Magazine
  • Vrienden van FRITS
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Onze partners

Vind ons op de socials

Neem contact met ons op: redactie@frits.nl

2024 © Frits.nl alle rechten voorbehouden. | Powered by Space'M Online
  • Privacybeleid
  • Voorwaarden
  • Over FRITS
  • Contact
Welkom terug!

Meld u aan bij uw account

Wachtwoord vergeten?