Ja hoor, het is weer zover. De vakantie is voorbij, en ook het zomerreces voor de dames en heren lokale politici, dus moet er weer wat worden verzonnen om de aandacht op zich te vestigen. Vaak niet gehinderd door enige kennis van zaken en waarschijnlijk onder het genot van een biertje of een wijntje te veel op een zonovergoten terras wordt er een onderwerp bedacht. Dat vervolgens wordt doorgespeeld aan een journalist die niet even vijf minuten de tijd neemt om de onzin van een hersenspinsel te checken.

Weet je wat? Na 75 jaar wordt het hoog tijd voor een milieuvriendelijke bevrijdingsoptocht! Laten we als gemeente Eindhoven voor tien mille 5.000 liter biodiesel inkopen en die distribueren onder de bestuurders van zeventig militaire voertuigen uit de oorlog die deelnemen aan het traditionele défilé op 18 september. Een klimaatneutrale optocht. Was getekend: Tom Meylink. Raadslid. Voor de VVD. Geniaal! Dat in de afgelopen jaren niemand van het gemeentebestuur daar op is gekomen!

Nou, misschien omdat verreweg de meeste voertuigen op benzine rijden, bijvoorbeeld. De organiserende Stichting 18 September toont zich op zijn social media ronduit flabbergasted over zoveel stupiditeit die met één telefoontje uit de wereld zou zijn geholpen. Dat geldt wat mij betreft tevens voor de onzin die Meylink uitkraamt over de oorlog zoals de zinsnede dat brandstofgebruik van ondergeschikt belang was.

Het gebrek aan historisch besef bij de VVD is werkelijk stuitend. Het brandstofgebruik heeft het verloop van de oorlog bepaald. Logistiek en korte aanvoerlijnen voor brandstof en munitie waren van levensbelang! De marsroute voor de bevrijding van Europa is het direct gevolg van de noodzaak om materieel en troepen zo snel mogelijk aan te vullen en/of te verversen. Nee, natuurlijk maakte niemand zich druk over de uitstoot van schadelijke stoffen. Mensen hadden wel iets anders aan hun hoofd. Overleven bijvoorbeeld.

Meylink gaat ook nog eens prat op zijn ‘slimme groene antwoorden’ en ‘realistische oplossingen voor een probleem’. Misschien dat hij zijn ongetwijfeld kostbare tijd kan spenderen aan zaken die er werkelijk toe doen in de stad? Het bevrijdingsdéfilé is eenmaal per jaar en meet 18 kilometer. Meylink zit nog 2,5 jaar in de gemeenteraad. Volgens zijn profiel wil hij actief en werkelijk iets bijdragen aan de gemeenschap waarin hij leeft. Ik mag hopen dat hij altijd op de fiets naar het stadhuis gaat.  

Hans Matheeuwsen
Hoofdredacteur FRITS Magazine           

1 REACTIE

Comments are closed.