Open brief – Blog

0
585

Beste Saskia,
ook al ken ik je niet, hartelijk dank voor je wake-up call afgelopen zaterdag in ons ED. Het is maar goed dat oud-Eindhovenaren nog goed op ons, huidige Eindhovenaren, letten. Dat waardeer ik zeer, en ik weet zeker velen hier met mij, want zonder het wakend oog van de vertrokken generatie zou de stad er nu heel anders uitzien. En daar willen wij liever niet aan denken.
Je betrokkenheid bij ons wel en wee is hartverwarmend. Al blijkt uit je roerende brief dat je de ontwikkelingen in onze stad toch al lang niet meer actief volgt en ook niet wordt gehinderd door enige kennis van zaken over ons verleden. Dat is erg jammer, want het zaagt de poten onder je betoog uit waardoor je er niet echt geloofwaardiger op wordt. Dus weet ik niet waarvoor ik in actie moet komen, want wij dachten nu net met de stad eindelijk op de goede weg te zijn. We zijn per slot van rekening ook alweer twee jaar achter elkaar kampioen geworden!
Ik weet ook niet welke studie je hebt gevolgd, maar ik maak me een beetje zorgen over je. Heb je wel een goede baan gevonden in Amsterdam? Ik verneem namelijk de meest vreselijke berichten uit de hoofdstad, terwijl wij inmiddels zijn opgeklommen tot de tweede economie van het land! We zijn slimste regio, en onlangs nog gekozen tot beste binnenstad. Onze luchthaven is de tweede grootste van het land, na Schiphol! Dat wist je niet hè? Zulk goed nieuws heb ik in elk geval al lang niet meer vernomen vanuit Mokum. Eindhoven telt 144 evenementen per jaar! Da’s elke 2,5 dag één. We staan niet voor niks derde op de lijst van toeristische trekpleisters in Nederland! Er gebeurt hier eigenlijk best veel.
Heb je geen spijt van je vertrek? Kom terug! Kritische mensen zoals jij kunnen we hier altijd goed gebruiken. Om je leed te verzachten schenk ik je een abonnement op FRITS. Da’s onze stadsglossy. Hebben ze die in Amsterdam ook? Blijf je een beetje op de hoogte van het Eindhovense. Nou, succes dààr. En sterkte met alles.
Met vriendelijke groet,
Hans Matheeuwsen