‘Ik wil me gaan bewijzen met spannende gerechten’ – Bijdrage

0
744

Chef-kok Peter Koehn neemt na 38 jaar afscheid van De Karpendonkse Hoeve. Zijn plaats achter het fornuis wordt ingenomen door de 37-jarige Rob van der Veeken die eerder kookte in De Hofstede in Bladel en daarvoor de souschef was in het tweesterrenrestaurant Da Vinci in Maasbracht.
Patronne Ingrid van Eeghem is blij met de komst van Rob, die al sinds mei ‘meeloopt’ in de keuken, omdat hij met haar de ambitie deelt haar Hoeve weer het beste restaurant van Eindhoven te maken.
Tijdens een feestelijke lunch liet Ingrid beide chefs hun culinaire kunsten tonen, begeleid door mooie wijnen. Er was Noordzeekrab met gember, groene appel en schaaldierenjus, gevolgd door in de roomboter gebakken tarbot, daarna heilbot met crumble van chorizo en bearnaisesaus met kalfsjus. Als hoofdgerecht Bresseduif gelakt met appelstroop, geserveerd met snijboontjes en ijs van ganzenlever. En tot slot een chocoladedessert met long pepper, bergamot en honing. Door beide chefs in harmonische vereniging bereid en gepresenteerd.
Stempel
Rob van der Veeken is niet van plan de traditionele kookstijl van het huis ingrijpend te veranderen. “Ook mijn basis is klassiek,” zegt hij, “en ik wil op deze manier doorgaan. Ik voel me hier echt op mijn plek. Ik wil me gaan bewijzen en mijn stempel op de keuken drukken met spannende gerechten.”
Voorlopig werken beide collega’s nog samen, maar op 1 januari gaat Peter Koehn met pensioen. Hij vertrouwt de keuken – die al 38 jaar een Michelinster heeft – met plezier toe aan zijn jonge collega en gaat zich dan verder toeleggen op zijn vrijwilligerswerk voor de kerk.
Ton de Zeeuw
Culinair recensent FRITS Magazine
Foto: Peter Koehn (midden) met patronne Ingrid van Eeghem en opvolger Rob van der Veeken bij De Karpendonkse Hoeve