Zuidoost-Brabant heeft één Michelin-ster toegevoegd aan zijn toch al niet misselijke aantal. De restaurants Odille, in Sint-Oedenrode, en Sabero, in Leende, kregen als nieuwkomers een ster terwijl Jermain de Rozario in Helmond zijn ster helaas kwijtraakte. Dit maakte Michelin gisteren bekend.
De regio scoort onverminderd hoog met drie tweesterrenrestaurants Tribeca in Heeze, De Lindehof in Nuenen en de Treeswijkhoeve in Waalre. De restaurants Wiesen en Zarzo in Eindhoven en Eden in Valkenswaard behielden hun ster. Het verlies van zijn ster viel chef en restauranteigenaar Jermain de Rozario onplezierig rauw op zijn dak.
Nico en Sonja Boreas, die werd uitgeroepen tot beste gastvrouw, keerden onlangs terug in de regio. Met hun tweesterrenrestaurant Boreas in Heeze hikten ze tegen de derde ster aan. Desondanks sloten ze hun restaurant. Na enige jaren in Roermond, waar ze met Sabero eveneens twee sterren binnensleepten, streek het gastronomische echtpaar een jaar geleden opnieuw neer in Zuidoost-Brabant met een huiskamer-restaurant onder dezelfde naam.
Odille in St. Oedenrode is het restaurant van Casimir Evens en Lotte Bloem. Casimir was lang chef van Vane Restaurant & Skybar op het dak van NH Collection Hotel Eindhoven Centre in de Groene Toren. Odille opende anderhalf jaar geleden. Het paar wil in het centrum van het dorp een bistro annex hotel openen tegenover het restaurant op de Markt.
Lucie Cocina in Eindhoven, MOUT & HOUT in Vessem, Promessa in Eersel, DiVino in Hapert, La Fleurie in Oirschot, De Beleving in St. Oedenrode en De Wilg in De Mortel zijn de Bib Gourmand restaurant in de regio.
FRITS feliciteert alle chefs met hun ster(ren) en wenst Jermain de Rozario veel succes met zijn restaurant en eventuele terugkeer op het hoogste culinaire podium.