Wij hebben een vergunning aangevraagd. Bij John Jorritsma. Om te demonstreren. Met onze actiegroep ‘Eindhoven dit kan echt niet’. Daar hebben wij recht op. Dat staat namelijk in de Grondwet. Het recht op vrije meningsuiting en het recht op demonstratie. Dus eisen wij nu onze plek op zaterdag, als Sinterklaas aankomt in Eindhoven.

Zwarte Piet wordt gediscrimineerd. Dat kan echt niet. Eindhovenaren schaam je! Onvoorstelbaar dat een moderne stad als Eindhoven Zwarte Piet discrimineert! Vanaf volgend jaar is Zwarte Piet niet meer welkom in Eindhoven. Weet je wat dit betekent voor al onze gekleurde medemensen, hun kinderen? Hoe gekwetst zij zich wel niet moeten voelen omdat zij worden buitengesloten omdat er mensen zijn die vinden dat Zwarte Piet niet thuishoort in een inclusief kinderfeest?

Het is toch een inclusief kinderfeest? Waarom wordt Zwarte Piet dan gediscrimineerd? Dat is racisme! Van de witte progressievelingen, de zogenaamde politiek correcten die ons roetveegpieten en anders gekleurden door de strot douwen. Waarom is er geen plek voor Zwarte Piet? Zwarte Piet hoort erbij! Dat is altijd zo geweest! Hij is notabene een kindervriend. Als zij demonstreren tegen Zwarte Piet dan wij vóór Zwarte Piet. Want Eindhoven, dit kan echt niet!

Natuurlijk is onze demonstratie geheel geweldloos. Want wij zijn voor een vredig, inclusief Sinterklaasfeest voor alle kinderen, ook die van Zwarte Piet. Het is per slot van rekening vooral een kinderfeest. Dit is dan ook geen oproep aan grote mensen om massaal mee te doen aan onze demonstratie. Zolang wij een goede plek krijgen langs de route van de intocht zijn wij tevreden. Ik neem aan dat de burgemeester niet met verschillende maten meet. Want dat kan echt niet!

Voor de herkenbaarheid zullen wij ons allemaal helemaal zwart schminken! Want Zwarte Piet is zwart. Net zoals witten wit zijn. Dat onderscheidt ons. Dat is nou eenmaal zo. Heeft de natuur geregeld. Maar da’s alleen buitenkant. Sterker nog, als ras komen wij zelf uit Afrika. Wij zijn 99,9 procent niet meer gelijk, maar natuurlijk wel allemaal voor 100 procent gelijkwaardig. Aan de binnenkant. Waarom denk je dat de slavernij is afgeschaft?

Daarom is het zo onterecht dat ineens Zwarte Piet wordt gediscrimineerd! Eindhoven dit kan echt niet!

Hans Matheeuwsen
Hoofdredacteur FRITS Magazine   

4 REACTIES

  1. De SPIJKER op z’n kop, Hans! Gekleurde mensen, die niet als Zwarte Piet mogen, omdat ze te DONKER zijn.. WIE discrimineert hier nou? Ik mag lijen, dat HALF Eindhoven zich zwart smickt!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here