Support your locals!

1
209

Regionale ondernemers helpen elkaar
In een televisie uitzending bij Jinek werd vorige week het onderwerp “voedselvoorziening in coronatijd” behandeld. Het ging over de problemen van de horeca en hun leveranciers, het hamsteren en de run op de supermarkten. Een mogelijke oplossing hiervoor kan worden gevonden worden in “korte ketens” en daaruit ontstond het landelijke initiatief “Support Your Locals”. Het steunen van lokale ondernemers in crisistijd.

Terug naar de basis 
Iedereen gaat nu naar de supermarkt maar daarbij worden de plaatselijke voedselleveranciers, de melkboer, bakker, groenteboer en slager wel eens vergeten. Tiny Schepers van de Heyde Hoeve uit Nuenen zag de TV uitzending en het Amsterdamse initiatief “Support Your Locals” en dacht meteen: “Dat gaan wij hier in Brabant ook doen”. Samen met collega ondernemers die ook schade ondervinden van de coronacrisis is hij gestart met een bezorgservice in de regio Eindhoven. Terug naar de basis, maak de afstand tussen producent en klant letterlijk korter en duurzamer. 

 

Boodschappen-box 
Support Your Locals bracht lokale ondernemers bij elkaar en zij hebben een boodschappen-box samengesteld die rechtstreeks wordt geleverd aan de consument. Deze ondernemers, die veel leveringen aan de horeca kwijt zijn geraakt, zijn nu samen een Brabantse bezorgservice gestart. Mensen die thuis zitten te werken kunnen op deze manier een box met verse ingrediënten bestellen. Hamsteren of aansluiten in een lange rij hoeft dus niet. In de box zitten dagelijkse boodschappen zoals vleesproducten, groenten & fruit, zuivel en brood. Uitstekende regionale producten met een eerlijk verhaal.

Transparant, duurzaam en lokaal 
Gezamenlijk hebben de Heyde Hoeve, Vleesrokerij Reinders, Heeren Groenten en Fruit, Kaasboerderij de Ruurhoeve, Houben Worstenbrood, Zuivelbedrijf Qarc, Bakkerij de Vocht en Restaurant de 3 Gebroeders een mooi pakket basis-ingrediënten samengesteld. Gezonde kwaliteitsproducten van lokale ondernemers met een duurzame insteek. De website van het regionale project is inmiddels “live” gegaan. Vanaf nu kunnen de inwoners in de regio Eindhoven hun boodschappen-box online bestellen en hebben dan binnen twee werkdagen hun eerste pakket al in huis.

Bestellen of meer weten over ‘korte ketens’ en ‘duurzaam voedsel’?

#supportyourlocalsNL en kijk op www.supportlocalseindhoven.nl voor meer informatie.

1 REACTIE

Comments are closed.