PARTNER NETWERK

Preferred Partners

Beursgebouw/OGZ
TU/e Innovation Lab
Van der Valk Hotel Eindhoven

Associated Partners

Catharina Ziekenhuis
Hoffmann Groep
Lumens Groep
Mansveld Groep
De Meeuw
Park Strijp Beheer (gemeente Ehv/VolkerWessels)
PreVison
Stichting Promotors Van Abbe Museum
Rabobank Eindhoven-Veldhoven/Helmond
Spoorzone BV
Theodoor Gilissen Bankiers Eindhoven
Vollenbroek Makelaars

Samenwerkingspartners

Bavaria
Bazelmans AVR
BCM
BYLEI
Dutch Design Week
Ergon
Hampshire Hospitality
Marathon Eindhoven
Oogenlust
PSV
RNJ

Wij zijn mediapartner van

FRITS©2017

Houdoe en bedankt

Houdoe en bedankt

07:51 05 september in blog
0 Comments

Rob van Gijzel neemt vrijdag afscheid als burgemeester van Eindhoven. Het is welletjes geweest. Acht jaar in dienst van de gemeenschap is hem niet in zijn koude kleren gaan zitten. Door zijn toewijding aan de goede zaak werd hij geleefd door zijn agenda. Er bleef weinig tijd over voor zijn gezin. Het contact verliep veelal via de keukentafel, ’s nachts en in het weekend.
Hij heeft inmiddels diverse keren met zijn opvolger, John Jorritsma, gesproken. Van een overdracht van dossiers is geen sprake. Rob gaat, John komt. Nieuwe ronde, nieuwe kansen, nieuwe prijzen. Met name over dat laatste heeft Rob niet te klagen gehad. Onder zijn bestuur heeft de stad nogal wat onderscheidingen binnengesleept, met als hoogtepunt ongetwijfeld de verkiezing tot slimste regio van de wereld.
Resteren nog de afscheidsinterviews. Waarbij de hamvraag is: Wat is de erfenis van Rob van Gijzel? Rein Welschen wilde graag vertrekken na een fusie met wat randgemeenten. Zijn opvolger Alexander Sakkers liet slechts een grote leegte achter, al ondernam hij verwoede pogingen om ons trots te laten zijn op de stad.
Wat gaan we van Rob zeggen? Nou, dat in zijn tijd Eindhovens zelfbewustzijn groeide, Eindhovenaren echt weer trots zijn geworden op hun stad en Eindhoven groeide met 20.000 inwoners.
Dat verzin ik niet, dat is wat Rob zelf vindt. Opgetekend onlangs bij PSV. Hij deelde het antwoord vol enthousiasme met de mensen die op dat moment rondom hem stonden, vooral oud-voetballers. Mooi gezelschap. Het contact was open, spontaan, warm. Er werd veel gelachen. Eindhovenaren onder elkaar. Rob was ontspannen. Gezond kleurtje als gevolg van een fijne vakantie.
De volgende vraag is: Wat gaat-ie doen? Niemand die het weet. Zelfs Rob niet, zo wekt hij graag de indruk. Ja, wel wat-ie de eerste maanden gaat doen. Ontspannen. Afkicken. Wennen aan zijn vertrek uit het glazen huis. Beetje klussen. En dan ziet-ie wel verder. We horen het wel. Brede grijns.
Vrijdag neemt hij als burgemeester afscheid van zijn stad en de mensen. Houdoe én bedankt Rob. Maar vooral ook: welkom terug! Als Eindhovenaar onder de Eindhovenaren. We gaan samen nog véél méér mooie dingen beleven.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn
No Comments

Post A Comment