PARTNER NETWERK

Preferred Partners

Beursgebouw/OGZ
TU/e Innovation Lab
Van der Valk Hotel Eindhoven

Associated Partners

Catharina Ziekenhuis
Hoffmann Groep
Lumens Groep
Mansveld Groep
De Meeuw
Park Strijp Beheer (gemeente Ehv/VolkerWessels)
PreVison
Stichting Promotors Van Abbe Museum
Rabobank Eindhoven-Veldhoven/Helmond
Spoorzone BV
Theodoor Gilissen Bankiers Eindhoven
Vollenbroek Makelaars

Samenwerkingspartners

Bavaria
Bazelmans AVR
BCM
BYLEI
Dutch Design Week
Ergon
Hampshire Hospitality
Marathon Eindhoven
Oogenlust
PSV
RNJ

Wij zijn mediapartner van

FRITS©2017

Frits is terug

Frits is terug

08:23 01 juni in Geen categorie
0 Comments

Een half jaar nadat De Persgroep Nederland, als eigenaar en uitgever van het Eindhovens Dagblad, besloot om het magazine van de markt te halen, zijn we terug met het eerste nummer van dit jaar. Uiteindelijk bedraagt het gat een paar nummers. Aan de heropstanding is héél véél vooraf gegaan, waarover in de FRITS meer. De grootste verandering betrof mijn wisseling van werkkring. Na bijna 29 jaar dienstverband van het ED besloot ik na carnaval om FRITS in eigen beheer uit te gaan geven, daarbij financieel geholpen door het regionale bedrijfsleven dat niet bereid bleek om het kind met het badwater te laten weggooien. Ook onze lezers reageerden massaal. Het onderzoek naar een mogelijke doorstart leverde veel meer op dan ik verwachtte of zelfs had durven hopen. De (journalistieke) urgentie en relevantie van FRITS in en voor de stad en de regio werden ondubbelzinnig aangetoond. Dit was een kans die ik simpelweg niet kon laten lopen. Ik wilde bovendien mijn journalistieke hart volgen. Dat betekende dus de ommezwaai naar zelfstandig ondernemerschap ‘in dienst van de stad’.
Wij zijn terug, en hoe! Met nieuw elan, vitaler en met meer energie dat ooit geeft FRITS uiting aan de dynamiek van Eindhoven en: Helmond! Want we hebben de gelegenheid natuurlijk onmiddellijk benut om het blad nóg beter te maken dan het al was. En dat proces zal het gehele jaar worden doorgezet. Opvallend nieuw aan deze FRITS is in elk geval de uitgebreide cultuurbijlage die elk nummer zal worden verzorgd door (Helmonder) Barend Fransen. De ex-directeur van muziekwinkelketen Van Leest en creatieve man achter jazzband Gare du Nord wilde ons graag naar een hoger cultureel plan tillen. Nou, dat is gelukt: maar liefst twaalf pagina’s beslaat zijn eerste bijdrage! We hebben de vormgeving wat aangepast en de formule aangescherpt. We hebben gepraat, gebrainstormd, gediscussieerd. We willen scherper zijn, journalistiek wat meer aan de wind zeilen. Dat geldt voor de keuze van de onderwerpen, de inhoud van de verhalen, de fotografie. In combinatie met het oprichten van een eigen bedrijf, het opzetten van een nieuwe organisatie, het inrichten van het nieuwe kantoor én, last but not least, het snel uitbrengen van het eerste nummer hebben we onszelf als team achter het magazine een behoorlijke druk opgelegd. Het is gelukt, en de FRITS die u nu vasthoudt, is nog maar het begin. Want de potentie van het merk is naar ons oordeel nooit ten volle benut. Vanwege gebrek aan tijd, capaciteit en geld. Het wordt onze uitdaging om daar verandering in te brengen. Maar hé, we verschijnen in en rond Eindhoven. Hier is het moderne ondernemerschap zo wat uitgevonden! En als iedereen die Eindhoven én Helmond een warm toedraagt ook abonnee wordt (zie het colofon hiernaast), dan zal FRITS nog lang en gelukkig leven.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn
No Comments

Helaas kan niet op deze website worden gereageerd op artikelen. Ga hiervoor naar onze social media kanalen.