PARTNER NETWERK

Preferred Partners

Beursgebouw/OGZ
TU/e Innovation Lab
Van der Valk Hotel Eindhoven

Associated Partners

Catharina Ziekenhuis
Hoffmann Groep
Lumens Groep
Mansveld Groep
De Meeuw
Park Strijp Beheer (gemeente Ehv/VolkerWessels)
PreVison
Stichting Promotors Van Abbe Museum
Rabobank Eindhoven-Veldhoven/Helmond
Spoorzone BV
Theodoor Gilissen Bankiers Eindhoven
Vollenbroek Makelaars

Samenwerkingspartners

Bavaria
Bazelmans AVR
BCM
BYLEI
Dutch Design Week
Ergon
Hampshire Hospitality
Marathon Eindhoven
Oogenlust
PSV
RNJ

Wij zijn mediapartner van

FRITS©2017

Topvrouw, topdorp

Topvrouw, topdorp

08:24 06 oktober in Geen categorie
0 Comments

Bestuursvoorzitter Nienke Meijer van Fontys Hogescholen is gekozen tot Topvrouw van het jaar 2014. Juryvoorzitter en voormalig Kamervoorzitter Gerdi Verbeet noemde haar ‘een inspirerend voorbeeld voor jonge vrouwen én mannen’. Nou, dat hebben we dan toch goed gezien bij FRITS. In juni kozen wij haar als Eindhovense topvrouw. Daarna kan het vlug gaan blijkbaar… Maar alle gekheid op een stokje. Het is vooral de verdienste van Nienke Meijer zelf natuurlijk. Ook wij hebben slechts haar kwaliteiten (h)erkend. En het is goed voor de regionale samenleving om een dergelijke topvrouw in ons midden te hebben, daar kunnen wij alleen maar ons voordeel mee doen. Proficiat Nienke! Dat je nog maar vele navolgers uit de regio mag krijgen, van welk geslacht dan ook. Wij vonden het in elk geval leuk dat we in alle (nationale) publiciteit rondom haar uitverkiezing werden genoemd als wegbereider voor de landelijke uitverkiezing. Want ja, geen wonder…, ze was door FRITS al gekozen tot Eindhovense topvrouw. Dank je wel Nienke! Terug naar de regio. Want hier gebeurt ondertussen van alles, onder de inspirerende leiding van veel mensen. En één van die plekken waar meer gebeurt dan op het oog lijkt, is Eersel. Prachtig Kempisch dorp, fraai historisch centrum, waar het doorgaans goed toeven is in een van de cafés of restaurants. Maar er is meer. Eersel beschouwt zichzelf als Kempische poort tot Brainport, of de groene contramal van Brainport. Want Eersel transformeert momenteel van een samenleving bestaande uit ‘de contente mens’ tot een connected society. Een network community. Een real life homelab. Wablief? Eersel? Hahahaha. En nou serieus. Jawel, Eersel. Daar wonen toch alleen maar boeren? De agrariërs zetten hun melkrobots vanaf de laptop aan het werk. Eersel kent top- ondernemers die aan de lopende band scoren. De Koning Willem-I prijs. De BOV-trofee. Over topvrouwen, of topmannen gesproken. We laten er een aantal aan het woord over alle ontwik- kelingen binnen Eersel: burgemeester Anja Thijs-Rademakers, Nicole Geerars, Wim van der Leegte, Cor van de Ven, Jonas Wintermans, Simon
Sants en Jeroen Hermans. En wat te denken van het on- dernemerschap van Marcel en Monique van Dijk? Hun Domein Oogenlust is een aanwinst voor de gemeente. Op slechts zeventien kilometer van Eindhovens stads- centrum! Kortom, Eersel ís Brainport. Daar bestaat na lezing van deze FRITS geen twijfel meer over. Eersel rules! Huh…, sorry, maar na Eindhoven dan natuurlijk.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn
No Comments

Post A Comment